Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Asterix a Obelix v Říši středu

Ve čtvrtek 2. února zamíří do našich kin již pátý hraný film s dobrodružstvími kreslených postaviček Asterixe a Obelixe, tentokrát se odehrávající ve starověké Číně. Tento příběh je ovšem pro fanouška jejich dobrodružství zajímavý z mnoha aspektů. Za prvé, je to první film, který nevychází z původní předlohy a jeho scénář byl dopsán teprve před čtyřmi roky, a to trojicí Guillaume Canet, Julien Hervé, a Philippe Mechelen. Přičemž první ze jmenovaných je zároveň režisérem snímku a jednou z hlavních postav - hraje totiž samotného Asterixe (nahradil Christiana Claviera, Clovise Cornillaca a Edouarda Baera). Co se týče jeho kamaráda Obelixe, toho poprvé nebude hrát Gérard Depardieu, ale francouzský herec Gilles Lellouche, který kvůli roli Obelixe přibral za půl roku 20 kilo. Jelikož měl z role trochu obavy, a nechtěl Gérarda prostě "obejít", sám mu zavolal, co on na to. A Gérard na to, že mu to vůbec nevadí, a monopol na Obelixe rozhodně nemá. "Pokud žil Uderzo (jeden z autorů původních předloh a komiksů), souhlasil jsem, že budu "jeho" Obelixem. Ale před třemi lety zemřel. A jak ho máš zahrát? Pamatuj si jedno: Obelix má v očích sedmikrásky. Obelix je poetický, naivní, dítě v dospělém těle. To je vše."
Také na postu druida Panoramixe nastala (a velmi příjemná) změna - po nestorech Claude Piépluovi, Claude Richovi a Jean-Pierre Casselovi se role ujme jeden z největších žijících komiků a herců, sám Pierre Richard, na kterém vůbec není znát že mu už táhne na devadesát let. To nový představitel Caesara, Vincent Cassel, má sice do tohoto věku ještě daleko, ale musí překonat zatraceně těžkou konkurenci - po výrazném Gottfriedu Johnovi a neodolatelném Alainovi Delonovi bude ztvárňovat samotného Caesara.
Kromě toho režisér Guillaume Canet obsadil do role stařešiny Archaixe Philippe Caneta, což je jeho otec, a do role Kleopatry svou dlouholetou přítelkyni Marion Cotillard.
Takže myslím, že bude na co se dívat!