Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Autogramiáda Pierre Richarda

V roce 2011, při jedné ze svých častých cest do České republiky, zavítal slavný Pierre Richard do jedné malé vinotéky na Rašínově nábřeží. Vzal sebou několik beden svých vlastních vín, která zde prezentoval a prodával (jeho slavné Château bel Evêque Petrus Ricardus zde nechybělo), a po kteých se jen zaprášilo.

Krom toho, že vinař Pierre prodával a podepisoval vína, rozdával i podpisy při improvizované autogramiádě - zpráva o jeho pobytu zde se rychle roznesla, a než stačili ve vinotéce otevřít první bednu vína, stáli už nedočkaví zájemci o podpis dlouhou frontu od nábřeží přes další dva bloky domů.

Když jsem tam přišel, odhadl jsem tak 500 lidí přede mnou a po hodině čekání dalších minimálně 500 za mnou. Než jsem se dostal na řadu, byly už všechny vína prodané, a Pierre už jen podepisoval. Byl v dobré náladě a společnost mu - kromě tlumočnice - dělala i jeho sestra, která přijela tentokrát s ním. Podpis na papírovém DVD Vůně hořčice mi stoupá do nosu už od té doby trochu vybledl, ale stále tam je. Stejně jako jeho tvůrce, vyjímečný komik, herec a člověk. Ať je tu s námi ještě dlouho!