Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Valérie Mairesse

[one-half-first]
[columns-container class="nahled"]
[one-fourth-first][/one-fourth-first]
[three-fourths]
[icon name="star-of-life" prefix="fas"] 8.6.1955 - Paříž, Francie
[/three-fourths]
[/columns-container]

[tabs]
[tab title="Životopis"]
Partnerka Pierre Richarda z filmů Rána deštníkem a To já ne, to on - Valérie Mairesse se narodila v Paříži a většinu svého dětství strávila v Casablance v Maroku, kde byl její otec jmenován bankovním manažerem. Po návratu do Paříže v roce 1972 se připojila ke skupině Splendid a zpočátku byla zodpovědná za scénografii hry Rozlousknu, poté ztvárnila roli v Moje hlava je nemocná. V té době byla společnicí herce Thierry Lhermitte. Když její herecká kolegyně Marie-Anne Chazel přesvědčila ostatní členy skupiny, aby si raději nechali Josiane Balasko než ji, ze souboru odešla Tento odchod jí umožnil debutovat na filmovém plátně - první její snímek byl Nelítostný souboj, kde měl hlavní roli Lino Ventura.
V roce 1977 jí Agnès Varda dala svou první hlavní roli ve snímku Jedna zpívá, druhá ne. V 80. letech se stala populární díky svým barvitým postavám v komediích s Pierrem Richardem nebo Banzai s Coluchem.
Na začátku 80. let měla krátkou kariéru zpěvačky. Příležitostně byla členkou Big Heads Philippa Bouvarda. Po roce 1982 se soustředila především na vedlejší filmové role a hrála v intimějších filmech; v roce 1985 ji Andrei Tarkovski obsadil do filmu Oběť. Ve stejném roce se vrátila do divadla pod vedením Jérôma Savaryho.
V 90. letech začala pracovat v televizi - uváděla program Je passe à la télé na France 3, poté se připojila ke kapele Laurenta Ruquiera a podílela se na pořadech Zkoušeli jsme všechno na France 2 a On va s'gêner na Evropě 1.
Valérie Mairesse měla starší sestru Marie-Sophie (která zemřela na rakovinu ve věku 54 let) 14 a mladšího bratra Emmanuela. Její matka Mona Mairesse hrála se svou dcerou ve filmu Jedna zpívá, druhá ne. Valérie Mairesse je matkou dvou dětí: Tiny, narozené v roce 1987 z manželství s Françoisem, inspicientem; a Elliot narozená v roce 1994.


[/tab]
[tab title="Filmové role"]
2004
L'amore ritrovato

1986
Paulette, la pauvre petite milliardaire

1984
Veselé Velikonoce

1983
Bojovník
Une jeunesse

1981
Profesionál
Le Roi des cons

1980
Girls

1978
Hombre objeto

1976
Le Graphique de Boscop

[/tab]
[/tabs]

[/one-half-first]
[one-half]


[/one-half]