Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Zemřela Myléne Demongeot

Herečka Mylène Demongeot zemřela ve čtvrtek 1. prosince, sdílel novinář Henri-Jean Servat, který byl několik let také jejím přítelem. "Jsem zdrcený, že dnes mohu jen sledovat odchod do nebe umělkyně tak drahé a tak krásné, skvělé herečky, zbožňované přítelkyně Mylène Demongeotové," napsal ve čtvrtek. Agent herečky pak tuto informaci potvrdil. Herečce, která hrála ve filmech Camping, Fantomas a The Witches of Salem, bylo 87 let. Trpěla rakovinou pobřišnice. Se svými blond vlasy a usměvavou tváří byla Mylène často přirovnávána k Brigitte Bardot, se kterou sdílela aktivity na ochranu zvířat.
Brigitte Bardot se také pár hodin po oznámení její smrti svěřila sloupkům Nice-Matin: "Jsem smutná...bolí mě to...milovala jsem ji. Hodně jsme si povídali. Byla to skvělá ochránkyně zvířat", svěřuje se Brigitte Bardot, která začínala točit filmy ve stejné době jako Mylène, v 50. letech. "Měli jsme mezi sebou zvláštní pouto - na rok a na den přesně jsme byli jako dvojčata. Ona se narodila 29. září a já 28. září!"
Mylène Demongeot, vlastním křestním jménem Marie-Hélène, začala svou filmovou kariéru v 17 letech ve filmu Les Enfants de l'amour. Proslavila se díky filmu Čarodějky ze Salemu, kde si zahrála po boku Yvese Montanda. Do pozice sexsymbolu se dostala v 50. až 60. letech 20.století. Ve Fantomasovi ztvárnila postavu Hélène po boku Jeana Maraise a Louise de Funèse. V posledních letech se o Mylène Demongeotové mluvilo v souvislosti s filmem Camping: hrála manželku hráče Flots Bleus v podání Clauda Brasseura. Hrála také v několika vedlejších rolích, např. ve snímcích Tricheuse, Les roofs de Paris nebo v televizních filmech The Bad Heads, Capitaine Marleau nebo Infidèle. Její poslední role se datuje do roku 2022, kdy byla v castingu na snímek Domov důchodců s Kevem Adamsem a Gérardem Depardieu.
Co se týče jejího soukromí, byla provdána za fotografa Henryho Coste, kterého potkala v roce 1956 během natáčení. O dva roky později se vzali. Jejich svazek ale nevydržel a pár se v roce 1968 rozvedl. Poté se Mylène v roce 1966 seznámila s režisérem Marcem Simenonem (syn spisovatele Georgese Simenona), a byla to láska na první pohled. Oba se rozvedli se stávajícími partnery a v roce 1968 se vzali. Marc Simenon bohužel zemřel při nehodě v říjnu 1999. Mylène Demongeot nikdy nechtěla mít děti.
Mylène Demongeotová měla několik týdnů recidivu rakoviny pobřišnice. V rozhovoru pro France Dimanche naznačila, že je docela optimistická, pokud jde o její šance na uzdravení. Po chemoterapii se rozhodla místo toho přejít k imunoterapii, která byla považována za méně invazivní. "Máme velmi dobrou zpětnou vazbu, doufám! Když to vyšlo tolika lidem, proč by to nevyšlo i mě?"
Hodlala pokračovat v natáčení dalších filmů. Na roli ve filmu Domov důchodců kývla režisérovi Kevu Adamsovi. Bylo pro ní nepředstavitelné přestal točit, řekla France Sunday: "Nemám absolutně čas být nemocná." Byla připravena v každém případě připravena proti nemoci bojovat: "Odmítám se nechat porazit, to nepřichází v úvahu. Budu bojovat až do konce! Nemohu zemřít."
Mylène Demongeot se ještě předtím v březnu 2020 nakazila koronavirem, s nemocí bojovala tři týdny v nemocnici, a nakonec se úspěšně uzdravila díky léčbě profesora Raoulta.