Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Gérard Bôle du Chaumont

[one-half-first]
[columns-container class="nahled"]
[one-fourth-first][/one-fourth-first]
[three-fourths]
[icon name="star-of-life" prefix="fas"] 26.11.1955 - Paříž, Francie
[/three-fourths]
[/columns-container]

[tabs]
[tab title="Životopis"]
Gérard Bôle du Chaumont je nejen herec, ale také tvůrce zvukových a speciálních filmových efektů a dabér. Kromě toho je známý jazzový hudebník a skladatel písní (Barclay, Phonogram). Vystudoval vysokou školu Jean-Claude Bouqueta v Morteau (1968-1971) a následně přešel na polyvalentní střední školu Xaviera Marmiera v Pontarlieru (1971-1973). Absolvoval školení v používání hereckých technik v podnikání, a také stáže a dramatické kurzy (Actor Studio, Peter BROOK, Guy HOTIER).
V letech 1974-78 studoval Hudební konzervatoř v Besançonu, v oboru saxofon. V letech 1978-82 studoval na Besançon Conservatory of Dramatic Art pod vedením Paula Lerrata. V roce 1999 absolvoval pěvecký kurz u Valérie Drouot.
Je autorem a spoluautorem mnoha rozhlasových her - za dílo MADELEINE PROUSTOVÁ ÚČTUJE obdržel Velkou cenu 33. ročníku mezinárodního audiovizuálního a komunikačního festivalu Biarritz. Je také spoluautor 120ti dílné hry pro FR3 - 1789 AU JOUR LE JOUR, nebo 60ti-dílného seriálu pro Radio France DU COTÉ DE CHEZ la MADELEINE PROUST.
V divadelním oboru je známý jako spolautor trilogie LA MADELEINE PROUST FAIT LE TOUR DU MONDE, LA MADELEINE PROUST IN PARIS, MADELEINE PROUST EN FORME a parodie Skála.
Je aktivním skladatelem hudby pro krátké filmy a audiovizi, složil i symfonické skladby pro balet LES NEUFS DÉNCES D'ORPHÉE, účinkuje jako designér a kytarista parodické show LES RASTATINOS.
Pracuje také jako zvukový inženýr a umělecký ředitel pro nahrávací studia v Curychu, Pontarlier a Paříži.
Je autorem hudebního alba Gérard au Congo.
Jako saxofonista absolvoval turné po Francii i po zahraničí s Robertem WOODEM, X FIVE (jazz), EFL, ALBERT MARCOEUR (alternativní rock).
Má jednoho potomka.


[/tab]
[tab title="Filmové role"]
2011
Poupoupidou

2008
Un Monde à nous
Ça se soigne ?

2003
Můj učitel Ibrahim

2000
Herci
La Taule
Posedlost

1997
Lucie Aubracová
Udavač

1996
Tiré à part

1990
Uranus

1989
Périgord noir

[/tab]
[/tabs]

[/one-half-first]
[one-half]


[/one-half]