Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Guillaume Depardieu

[one-half-first]
[columns-container class="nahled"]
[one-fourth-first][/one-fourth-first]
[three-fourths]
[icon name="star-of-life" prefix="fas"] 7.4.1971 - Paříž, Francie
[icon name="cross" prefix="fas"] 13.10.2008 (37 let) - Garches, Francie
[/three-fourths]
[/columns-container]

[tabs]
[tab title="Životopis"]
Guillaumovo mládí, jak otevřeně přiznává, bylo plné prostituce a drog a také poznamenané utrpením a komplikovanými vztahy s otcem Gerardem Depardieu. Skutečné vylomeniny začal vyvádět kolem osmnácti, když strávil nějaký čas ve vězení pro krádež. Tehdy začal s drogami. Heroin, kokain a hašiš, celých šest let. V nemocnici nakazil stafylokokem při několika operacích, které musel podstoupit po havárii na motocyklu v roce 1995. Guillaume se rozhodl pro amputaci nohy, která ho od zákroku nepřestávala bolet.
Napsal román, o němž mluví jako o návodu pro dnešní mládež jak neumět žít. Chtěl natočit film a vydat album písní, k nimž složil hudbu i text. Uplatňoval se také jako filmový herec. Spolu se svým otcem Gérardem Depardieuem si oba zahráli jednu roli s José Ferrerem. Jeho otec se s Ferrerem podělil o oscarovou roli ve filmu Cyrano de Bergerac (1990) a sám si tak vysloužil nominaci na Oscara. Guillaume se objevil ve filmu Milady (2004) jako mušketýr Athos, což je role, kterou Ferrer hrál v Pátém mušketýrovi (1979). Jiného mušketýra, Porthose, si Gerard zahrál ve filmu Muž se železnou maskou (1998), který stejně jako Pátý mušketýr vznikl na motivy Vikomta z Bragelonne.
Zemřel v nemocnici Raymond-Poincaré v Garches západně od Paříže 13. října 2008 (37 let) po těžkém zápalu plic během natáčení filmu Cesta za horizontem (2009) v Rumunsku. Jeho pohřeb se konal v kostele Notre Dame v Bougivalu, nedaleko jeho pařížského domova. Je pohřben na hřbitově v Bougivalu.


[/tab]
[tab title="Filmové role"]
Frank Riva (Delon)
Fabio Montale (Delon)
Fargas (Marchand)
Bídníci (Depardieu)
Mon pére, il m'a sauvé la vie
Komisař Moulin (Renier)
Navarro

[/tab]
[/tabs]

[/one-half-first]
[one-half]


[/one-half]