Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Charly Koubesserian

[one-half-first]
[columns-container class="nahled"]
[one-fourth-first][/one-fourth-first]
[three-fourths]
[icon name="star-of-life" prefix="fas"] 4.5.1931 - Paříž, Francie
[icon name="cross" prefix="fas"] 21.6.2023 (92 let) - Paříž, Francie
[/three-fourths]
[/columns-container]

[tabs]
[tab title="Životopis"]
Možná si pamatujete na usměvavého majitele indické restaurace, kam záletný Stéphane Margelle (v podání Jean-Paula Belmonda) pozval svůj nový "objev" (Sophie Marceau) ve filmu Veselé Velikonoce. Tuhle roličku zahrál Belmondův maskér Charly Koubesserian. Rodným jménem Garbise Koubesserian byl francouzský vizážista a maskér arménského původu. Býval profesionálním maskérem francouzských prezidentů Charlese de Gaulla (sedm let), Georgese Pompidoua a Françoise Mitterranda, a také herce Jeana-Paula Belmonda. Jean-Paul Belmondo ho díky přátelství, které se mezi nimi vyvinulo, využíval na různé malé roličky ve svých filmech.
V knize vydané v roce 1994, Můj život bez make-upu, Charly Koubesserian vyprávěl o své filmové cestě, na které potkal Brigitte Bardotovou, Sachu Guitryho, Jane Fondovou, Omara Sharifa a Bette Davisovou.
Po jeho smrti v červnu 2023 napsal syn Jeana-Paula Paul Belmondo na sociální síti: "Tak se zase sešli ti, kteří byli nerozluční v životě i v práci. Celoživotní věrnost. Kolik Vánoc, narozenin, večírků, filmů, divadelních her spolu sdíleli. Odmalička si pamatuji Charlyho, který byl vždy tam, kde můj otec. Kolik vtípků můj otec vymyslel na Charlyho... Směju se při těch vzpomínkách. Odpočívej v pokoji Charly."
Koubesserian zemřel 21. června 2023 ve 13. pařížském obvodu ve věku 92 let. Jeho pohřeb se konal v katedrále Saint-Jean-Baptiste v Paříži 30. června, následovaný pohřbem na hřbitově Viroflay.


[/tab]
[tab title="Filmové role"]
2000
Amazonka

1987
Samotář

1985
Bezva finta

1984
Polar
Veselé Velikonoce

1983
Dobrodruh

1981
Profesionál

1976
Lovec hlav

1975
Nenapravitelný
Strach nad městem

1973
Muž z Acapulca

1968
Ho!
Coplan sauve sa peau

[/tab]
[/tabs]

[/one-half-first]
[one-half]


[/one-half]