Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Isabelle Adjani představí nové album

V první půli listopadu představí Isabelle Adjani své nové album Bande originale. Zatímco její druhé album je o lásce, herečka a zpěvačka se v rozhovoru zveřejněném v časopise ELLE ve čtvrtek 26. října přiznala, že ve vztahu už vášeň nehledá.

Dlouho očekávaný hudební comeback - celých čtyřicet let po hitu Pull marine, který napsal Serge Gainsbourg, se Isabelle Adjaniová spojila s Pascalem Obispo a vydala nové album s názvem Bande originale, které má vyjít 10. listopadu. Na tomto druhém albu duetů podává 68letá herečka emotivní výpověď o svém vnímání lásky, která ji někdy zklamala. Ve skladbě Samouraï, kterou zpívá společně s Étiennem Dahem, Isabelle Adjaniová zpívá, že "láska je umění, ne boj". V rozhovoru zveřejněném ve čtvrtek 26. října se jí časopis Elle zeptal, zda s tím souhlasí. Ikonická představitelka La Reine Margot prozradila, jaký příběh se za písní skrývá: "Tato píseň je řečnickým kláním mezi imaginárními milenci, kteří se shodnou až v refrénu. Je to jako v životě - jednou bodujete, pak zase ztrácíte". Pak ještě dodala: "Tohle album jsem já, a zároveň to nejsem já".

A má dobrý důvod věřit, že vztah už není na pořadu dne. "Vášeň už není součástí mého života, jsem na to příliš stará," prohlásila upřímně. Matka Barnabé a Gabriela Kaneových však žije jinou vášní. Isabelle Adjani cítí tuto "totální lásku", která je v jejím albu všudypřítomná, když hraje v divadle nebo na filmovém place, uprostřed scény, kde se pocity spojují. "Zkrátka, v mozku je vrcholem umění, když přivádí lásku k životu," uzavírá matka dvou chlapců.

V rozhovoru pro RTL ze 7. července Isabelle Adjani vysvětlila, proč jí a Pascalu Obispovi trvalo 17 let, než vytvořili a vydali toto album, které má vyjít na konci roku 2023. "Vytvořit něco, co se nepodobá ničemu, co už existuje, je dlouhý a složitý proces, a o tom tenhle projekt byl," řekla nám herečka a zpěvačka. A dodala: "Především je to dobrodružství, do kterého jsme se pustili v bezstarostném duchu plynutí času a svobody dělat věci tak, jak byly, bez smlouvy. Jen touha přijít do studia, nahrávat a nechat se unášet hudbou." V rozhovoru pro AlloCiné v roce 2022 herečka uvedla, že pro ni "zpěv představuje další formu interpretace" a že "je to pokušení abstrakce".

Velmi očekávané album, produkované ve spolupráci s plejádou umělců, od Benjamina Biolaye po Akhenatona přes Seala, Gaëtana Roussela, Étienna Daha a Youssou N'Dour, se objeví na pultech obchodů 10.listopadu tohoto roku.