Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Louis de Funès a Macha Bérangerová

Slavný herec a komik, který byl až do své smrti ženatý s Jeanne-Augustine Barthélemyovou, měl několik let poměr s rozhlasovou moderátorkou Machou Bérangerovou, který nikdy nechtěl učinit oficiálním. V roce 1943, když se Louis de Funès podruhé oženil s Jeanne, tak všichni kdo je znali, byli zajedno: oba partneři byli nerozluční a Louis de Funès se jen zřídkakdy rozhodoval bez své ženy. "Když se stal hvězdou, byla všudypřítomná, radila mu při přijímání a odmítání scénářů, vyjednávala s producenty o honorářích a trvala na tom, aby režiséři nešetřili na těsných záběrech jejího Louise, které by zvětšily jeho modré oči," napsal Le Point po smrti hercovy manželky Jeanne. Když v šedesátých letech Louis de Funès a jeho žena hledali herečku pro filmovou adaptaci Oskara, Claude Gensacovou nakonec vybrala sama hercova manželka.

"Jeanne mě navrhla jako svého stálého partnera. Chtěla, abych byla na plátně manželkou jejího manžela. Se mnou se nemusela ničeho obávat. Myslím, že jedině manželka ho dokázala zvládnout a uklidnit. Byla jemu i mě velkou oporou," řekla v roce 2013 v rozhovoru pro France Dimanche. Manželé spolu vychovali dva syny, Patricka a Oliviera.

Navzdory bezvýhradné lásce k Jeanne však Louis de Funès udržoval vášnivý vztah s Machou Bérangerovou, s níž se seznámil v roce 1970 na koktejlu pořádaném v Rozhlasovém domě. Poté, co se do sebe herec a rozhlasová moderátorka zamilovali na první pohled, vymýšleli mnoho lstí, aby se jejich vztah nedostal na veřejnost. Při natáčení filmu Četník a četnice byli dokonce přiděleni bodyguardi, kteří se neustále zdržovali nablízku Machy a Louise, aby je mohli varovat v případě, že by se objevila hercova manželka.

"V roce 1982 jsem moderoval noční pořad na France Inter, ještě před Machou Bérangerovou. A Louis de Funès, který do ní byl zamilovaný, tam byl každý večer. Seděl v kabině s techniky a doslova prožíval, co Macha lidem říká. Dělal grimasy a komentoval to - bylo to jako sledovat film - a Macha se na něj chápavě a zamilovaně dívala: byli propojení!" vzpomínal Philippe Manoeuvre ve sloupcích L'Obs. Louis de Funès však hned od počátku jejich vztahu dával jasně najevo, že svou ženu nikdy neopustí. Důvod? Herec si nechtěl v očích veřejnosti pošpinit image dobrého manžela, člena rodiny a katolíka, jak uvádí Vanity Fair. Louis de Funès a Macha Béranger spolu dlouho udržovali vztah, aniž by jejich láska někdy vyšla najevo.
(Zdroj: Voici.fr)