Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Osudové ženy Jean-Paula Belmonda (část 4)

Carlos Sotto Mayor (1980-1987)

"Vždycky byl v mém srdci a v mém životě. Rozešli jsme se, ale nikdy jsme se neopustili. Bylo mezi námi jakési láskyplné přátelství, a především spojenectví, která trvala celá ta léta...". V článku časopisu Gala z 16. září 2023 se Carlos Sotto Mayor rozpovídala o svém románku s filmovou legendou. Mezi hercem a bývalou brazilskou zpěvačkou zavládla náklonnost a vztah mezi nimi byl nevyhnutelný. Zamilovali se do sebe na první pohled na jednom večírku na počátku 80. let. Jí bylo asi devatenáct, jemu sedmačtyřicet. Bébel si v té době stále lízal rány po dlouhém románku s italskou herečkou Laurou Antonelliovou, který právě skončil.

Sedm let Belmondo říkal své lásce "Maličká" a ona jemu "Titi". Jejich věkový rozdíl byl 28 let, ale to jim nezabránilo, aby spojili své živelné energie do jedné. Brazilka se brzy nastěhovala do hercova bytu v 6. pařížském obvodu. Oba byli vášniví cestovatelé a sportovní nadšenci, a jejich vztah byl "pikantní a sváteční", jak ho popsal herec. Tato symbióza se projevila i na filmovém plátně, když si dvojice zahrála spolu ve filmech Dobrodruh (Le Marginal, 1983), Veselé Velikonoce (Joyeuses Pâques, 1984) a Samotář (Le Solitaire, 1987).

Vášeň mezi oběma spřízněnými dušemi byla skutečná, ale brzy se ukázalo, že je taky všepohlcující. Podle Carlose Sotto Mayor se Bébel stal majetnickým. A to natolik, že se své lásky raději vzdala. Po jejich rozchodu zpěvačka odletěla do Brazílie, kde se na nějaký čas usídlila, než se vrátila do Spojených států, aby se věnovala hudební kariéře se svou skupinou Atomic Fairy. Nicméně i přes oceán Jean-Paul Belmondo a Carlos Sotto Mayor vždy udržovali kontakt. Herec jí dokonce seznámil se svou druhou ženou Natty Tardivel, které v roce 2002 řekl své "ano".

Od té doby uběhly roky. Každý z nich žil dál svůj vlastní život, přičemž nezapomínali na jejich příběh, který začal o dvě desetiletí dříve. Setkali se znovu až v létě 2020 -  Carlos Sotto Mayor se časopisu Gala svěřila, že toto setkání bylo uspořádáno na hercovu žádost. Bývalá zpěvačka neváhala, sbalila kufry a odjela za svým bývalým přítelem. Přestože od jejich románku uplynulo třicet let, pár v Cannes znovu objevil jiskru z těch dob ve vzájemném objetí. "Vtrhli jsme do butiku Chevignon, jako v osmdesátých letech, jezdili jsme v červeném cadillacu, pořídili jsme spoustu fotek a videí, které si sám vybral".

Jean-Paul Belmondo a Carlos Sotto Mayor po několik týdnů zažívali spoustu dobrodružství, aniž by tušili, že budou poslední. Přesto Brazilka věřila, že jim ještě několik let zbývá. O několik měsíců později se ale hercův zdravotní stav zhoršil a už to nebylo úplně ono. "Od konce loňského roku vůbec nemluvil, nebylo mu dobře," řekla Carlos Sotto Mayor pro Gala. Během času, který strávila se svou bývalou polovičkou, se však musela vyrovnat s myšlenkou, že muž, kterého stále miluje, tu jednou nebude. "Někdy ukazoval na oblohu a říkal mi: Víš, já jednou odejdu. Nemohla jsem snést, že mi to říká muž, kterého tolik miluji a se kterým se po tolika letech znovu setkám. Zdálo se však, že je s touto myšlenkou smířený."

Stejně jako zbytek Francie byla i Carlos Sotto Mayor šokována zprávou o Bébelově úmrtí 6. září ve věku 88 let. Tato zpráva jí natolik zdrtila, že se nemohla zúčastnit ani hercova pohřbu, ani národní tryzny a raději mu věnovala pár slov na svém instagramovém účtu. "Sbohem, má lásko. Ať tě andělé provázejí na tvé věčné cestě. Uchovám si tvůj úsměv a silné, něžné vzpomínky. Tolik jsi mě toho naučil," napsala na sociální síti. Carlos Sotto Mayor, které je nyní 60 let, je také autorkou knihy Jean-Paul, mon homme de Rio (Můj Muž z Ria), v níž vypráví o svém milostném vztahu s filmovou legendou.

(Zdroj: Vanity Fair)