Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Philippe Magnan

[one-half-first]
[columns-container class="nahled"]
[one-fourth-first][/one-fourth-first]
[three-fourths]
[icon name="star-of-life" prefix="fas"] 21.8.1948 - Paříž, Francie
[/three-fourths]
[/columns-container]

[tabs]
[tab title="Životopis"]
Philippe Magnan začínal v divadle v 80. letech 20. století, v Théâtre du Temps v roce 1985 hrál Salomé od Oscara Wildea, následující rok pak Arthura Roi na festivalu v Avignonu. Ve stejném roce navázal spolupráci s režisérem José Paulem (Les Sacrés montres Rolanda Dubillarda v Théâtre des Blancs-Manteaux, Le Minotaure Marcela Aymého v Théâtre des Mathurins...). Poté hrál několikrát pod vedením Gérarda Savoisiena, Étienna Bierryho nebo Jeana-Michela Ribese.
V roce 1993 ho Patrice Leconte obsadil do svého filmu Le Parfum d'Yvonne, v roce 1996 ještě do snímku Nevinné krutosti. Od té doby rozšířil své role jak v kině tak v televizi. Svůj talent vložil do služeb režisérů jako Alain Corneau, Jean Becker, Francis Veber nebo Danyho Boona ve filmu Nic k proclení. Během své kariéry si hodně zahrál mocné muže: několikrát se ujal role prezidenta republiky (Une affaire d'Etat, Les Tuche 3). Roli prezidenta Mitterranda ztvárnil dvakrát, ve filmech Krycí jméno:Farewell a Umění milovat. Hrál také Françoise Guizota, předsedu Rady za Louis-Philippe, ve filmu Jiný Dumas. Ztvárňoval náměstky, generální ředitele, markýze v La Princesse de Montpensier nebo generála v Jean Moulin. V Ludvíku XV. Černé slunce, propůjčuje své rysy René-Nicolasovi de Maupeou, kancléři a strážci královských pečetí.
V televizi je známý především díky své roli francouzského premiéra v seriálu Les Hommes de l'ombre (vysíláno od roku 2012 do roku 2016). V roce 2001 byl nominován na cenu Molière za herce ve vedlejší roli za Les Directions od Daniela Besse a poté v roce 2002 za Elvire od Henriho Bernsteina.
V roce 2014 hrál na jevišti v adaptaci filmu Kondomedie (Le Placard) od Francise Vebera, poté hrál v nové hře Samuela Benchetrita Minus deux. V Théâtre du Rond-Point zahrál velký úspěch Jeana-Michela Ribese Divadlo bez zvířat. S režisérem se znovu sešel v roce 2019 pro divadelní adaptaci Palace.

[/tab]
[tab title="Filmové role"]
2019
La Vérité si je mens! Les débuts
Rozprostři křídla

2011
Mon pire cauchemar
Umění milovat

2010
22 výstřelů
Jiný Dumas
Libre échange
Nic k proclení
Princezna z Montpensier

2009
Erreur de la banque en votre faveur
Krycí jméno:Farewell
Une affaire d'Etat

2008
Mí přátelé, mé lásky

2006
Dablér
Selon Charlie

2005
Il ne faut jurer... de rien!

2004
Arsen Lupin - zloděj gentleman

2002
Féroce

2001
Gregoir Moulin proti lidskosti
Je peux dire une connerie?
Ráj na zemi

2000
Herci
Prokletí ostrova Saint Pierre

1999
Děti z mokřin
Une journée de merde!
Une pour toutes

1998
La femme du cosmonaute

1997
Tenue correcte exigée
Udavač
V sedmém nebi

1996
Nevinné krutosti

1994
Le Parfum d'Yvonne

[/tab]
[/tabs]

[/one-half-first]
[one-half]


[/one-half]