Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Osudové ženy Jean-Paula Belmonda (část 1)

Elodie Constantin (1952-1968)

Mladý začínající herec Jean-Paul Belmondo, který ještě tehdy netušil, že se jednou stane ikonou francouzské kinematografie, se v roce 1953 na první pohled zamiloval do elegantní tanečnice Elodie Constantinové, vlastním jménem Renée Constantové. V rozhovoru pro Paris Match v roce 2013 Bébel vzpomínal na setkání s první velkou láskou svého života: "V latinské čtvrti jsem potkal krásnou dívku Elodii, která byla profesionální tanečnicí v podzemních klubech na Saint-Germain-des-Prés, kde hrál také Claude Luter (slavný jazzový klarinetista) se svou kapelou. Začal krásný příběh. Stala se matkou tří mých dětí."

Až po pěti letech od narození jejich prvního dítěte, Patricie, se Jean-Paul Belmondo a Elodie Constantinová na radnici vzali - psal se leden 1959. Následující rok se rodina rozrostla o Florence, a v roce 1963 narodil nejmladší Paul. Tento spořádaný rodinný život však Jean-Paulovi nevydržel dlouho. Při natáčení filmu Muž z Hong-Kongu (v originále Les Tribulations d'un Chinois en Chine - adaptace Verneova románu) byla jeho partnerkou na place tehdy už slavná "bondgirl" Ursula Andress. Herec okamžitě podlehl jejímu kouzlu a bláznivě se zamiloval.

V roce 1965 na konci natáčení se rozhodl opustit manželku a děti a začít nový život s jedním ze sexsymbolů 60. let. Ačkoli byl Belmondo svým novým "úlovkem" naprosto okouzlen, v jednom rozhovoru pro tehdejší tisk nezapomněl připomenout svůj status otce: "Své děti neopouštím. Neztrácím zájem o svou rodinu. Jsem připraven zajistit jejich materiální budoucnost, ale bez Ursuliny lásky bych toho byl naprosto neschopný."

Jeho syn Paul Belmondo se v časopise Gala rozpovídal o tomto pro jeho rodinný klan složitém období. Otcova láska na první pohled k Ursule Andressové byla pro Elodie Constantinovou poslední kapkou: "Řekněme, že to byla poslední kapka.... Bylo mi tehdy tři a půl roku, takže nemám žádné bolestné vzpomínky. Nejvíc asi trpěla moje starší sestra Patricia. Když se rodiče rozvedli, odjeli jsme s matkou do Anglie, a když jsem se vrátil do Francie za tátou, nechtěl, abych se vůbec s Ursulou viděl."

O několik let později utrpěl Bébel a jeho první žena strašlivou ztrátu své první dcery Patricie, která tragicky zahynula při požáru v pařížském bytě.

(Zdroj: Closermag.fr)