Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Osudové ženy Jean-Paula Belmonda (část 3)

Laura Antonelli (1972-1980)

S touto italskou herečkou se Belmondo seznámil v roce 1971 při natáčení filmu Manželé z roku II (Les Mariés de l'An Deux), a byla to láska na první pohled. Herec opustil Ursulu Andressovou, svou partnerku se kterou byl od roku 1965, a Laura Antonelliová udělala totéž s Enricem, svým manželem, obchodníkem se starožitnostmi, a přestěhovala se do Paříže za svým novým milencem. Pár žil "sladký život" a paparazziům nabízel obraz elegantního, zářivého štěstí.

Transalpská sexbomba, která se dříve věnovala pouze lechtivým filmům, zaznamenala díky slávě svého partnera vzestup kariéry. Byla jeho partnerkou v dalším Belmondově snímku Docteur Popaul (1972) a pak se ji marně snažil prosadit do obsazení filmu Le Sauvage (1975). Laura Antonelli se však stala hvězdou i sexsymbolem díky erotické komedii Malicia (1973) a i nadále pracovala pod vedením těch největších režisérů. Zatímco ale její italská kariéra byla na vrcholu, její francouzský milostný románek se zvrtl. Po osmi letech vztahu se Laura a Jean-Paul rozešli a od té doby se hereččin život vymkl kontrole. "Bellissima", jejíž úspěch byl založen především na jejích křivkách, byla na prahu čtyřicítky, filmových nabídek ubývalo a ona se postupně propadala do zapomnění, depresí a drog.

Její kariéra smutně skončila v osmdesátých letech minulého století několika zpackanými plastickými operacemi a problémy se zákonem kvůli desítkám gramů kokainu, které byly v té době nalezeny v její vile. Od té doby žila Laura Antonelli jako samotářka v Ladispoli, asi čtyřicet kilometrů od Říma.

"S hlubokým zármutkem jsem se právě dozvěděl o smrti Laury Antonelliové, která pro mě byla krásnou společnicí a velmi přínosnoui partnerkou. Jediné, co si na ni chci uchovat, jsou tyto nádherné vzpomínky". Těmito dojemnými slovy vzdal Jean-Paul Belmondo 22. června 2015 hold italské herečce, která byla nalezena mrtvá ve svém bytě.

(Zdroj: Télé Star)