Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Osudové ženy Jean-Paula Belmonda (část 6)

Barbara Gandolfi (2008-2012)

V 76 letech se poklidný soukromý život Jeana-Paula Belmonda nečekaně změnil ve velké drama, které se mohlo vyrovnat jeho nejkomplikovanějším příběhům na plátně.

V roce 2008 na večeři na Azurovém pobřeží si čerstvě svobodný Belmondo všiml třiatřicetileté belgičanky Barbary Gandolfi, bývalé modelky Playboye. Brzy nato už herec, který si kdysi chránil své soukromí, pózoval s Gandolfi před objektivy fotoaparátů na exkluzivních večírcích a sportovních akcích a zval časopisy, aby je společně fotografovaly. Gandolfi od začátku v tisku zdůrazňovala, že není žádná zlatokopka: pracovala se svým bývalým přítelem Fredericem Vanderwiltem, který ve Flandrech provozoval impérium nočních podniků, včetně tanečních podniků, swingers klubu a různých obchodních zájmů, od společnosti vyrábějící energetické nápoje až po exkluzivní půjčovnu aut v Dubaji.

Gandolfi sama vlastnila v Belgii luxusní sídlo, kde měla psy pojmenované po luxusních módních značkách a její ložnici zdobily plakáty s Belmondem. Jejich vztah popsala jako "nekonvenční", "není to láska šestnáctiletých, jde o hodnoty, jako je laskavost, něha, důvěra a klid". S Vanderwiltem, otcem jejích dvou malých dcer, stále sdílí belgickou vilu a Belmondo stále sdílí svůj pařížský dům s bývalou manželkou - obě křídla odděluje schodiště.

Idylka s Barbarou ale netrvala dlouho, pouze necelý rok. V červnu 2009 belgická policie vyšetřující možné praní špinavých peněz provedla razii v nočním klubu v belgickém přístavu Ostende, který Gandolfi vlastní společně s Vanderwiltem. Policie provedla razii v její vile, zmrazila bankovní účty a zabavila věci včetně dvou luxusních hodinek Belmondo. Gandolfi a Vanderwilt uspořádali tiskovou konferenci, na které prohlásili, že jsou nevinní. Belmondo byl vyslechnut jako svědek poté, co u něj policie našla písemnou smlouvu o půjčce 200 000 eur pro Gandolfiovou. Jeho právníci uvedli, že projekt byl vypracován, ale žádné peníze nebyly vyplaceny. Vyšetřování pokračovalo ale dál, a Belmondovu tvář před televizními kamerami následně zkalily obavy z nejnovějšího zvratu v této kauze: vyhrožování smrtí jeho šestileté dceři. Několik členů Belmondova klanu se dostalo pod policejní ochranu od chvíle, kdy přišly anonymní dopisy s varováním, že pokud Belmondo Barbaru neopustí, "pošleme vám hlavu vaší dcery v krabici od bot". Belmondova bývalá manželka popsala tyto výhrůžky jako "živou noční můru".

Poté herec poskytl svůj vůbec poslední rozhovor, aby obhájil svou partnerku. Řekl, že jejich více než roční vztah mu přinesl velkou radost, a rozhodně popřel, že by věděl o podezřelých finančních transakcích nebo se na nich podílel, a dodal, že Gandolfi je nevinná. "Nikdo se mnou nemanipuluje," řekl. "Stojím na její straně. To, že pracuje v noci, ještě neznamená, že je zlá," řekl. Na otázku ohledně nevyhnutelného srovnání s jeho filmovými rolemi po boku všemožných femme fatale pokrčil rameny a zašeptal: "Žádná z nich nebyla tak krásná jako ona."

(Zdroj: The Guardian.com)