Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Slavní potomci slavných rodičů

Jediný syn jednoho z nejslavnějších otců, Paul Belmondo, si z jeho všech aktivit vybral napřed jízdu rychlým vozem. Stal se závodním pilotem a založil i vlastní stáj. To mu ale nebránilo v tom, aby se objevil ve dvou filmech svého otce (Cesta zhýčkaného dítěte, 1988 a Bídníci 20. století, 1995 - tam hrál Jeana Valjeana v mladém věku, starého hrál jeho otec) a k tomu začal hrát divadlo. Jeho filmová kariéra sice končí rokem 2012, ale o tři roky později ještě píše scénář a produkuje dokumentární film o svém otci Jean-Paulovi. Další děti Belmonda hereckou dráhu nevyhledávají, daly totiž na radu svého otce.

Druhá velká hvězda francouzského filmu, Alain Delon, se může pochlubit dvěma šikovnými potomky, a ještě k tomu bývalou manželkou. Nathalie Delon po svatbě s Alainem začala hrát ve filmech na naléhání Jean-Pierre Melvilla, první její snímek byl Samuraj z roku 1967. Syn Nathalie a Alaina, Anthony Delon, byl od počátku rebel, a jeho divoké večírky byly vyhlášené. Když se trochu uklidnil a založil rodinu, byl čas i na umění. Jeho první větší role přišla v roce 1986 ve filmu Trn v srdci. Od té doby hrál s mnoha slavnými osobnostmi (Claudia Cardinale, Ornella Muti) a podle kritiky předvádí nadprůměrné výkony. To jeho nevlastní sestra Anouchka Delon začala, vzhledem ke svému věku, o něco později, ale zato v televizním filmu se svým otcem. Adaptace románu Lev byla natočena v roce 2003 a dvanáctiletá Anouchka v něm hrála dceru hlavního představitele Alaina Delona, tedy v podstatě samu sebe :-).

Slavný komik Louis de Funés měl tři syny - Oliviera a Patricka, a jednoho "utajeného" z prvního manželství, Daniela. Ze všech tří ovšem herecké prostředí uchvátilo pouze Oliviera de Funés, který hrál v celkem šesti filmech svého otce, menší i větší role. Asi nejvíc si ho pamatujeme z filmu Na stromě, kde byl jeden ze tří cestujících co uvízli s autem v koruně stromu. Pak ale i on herecké kariéry zanechal a věnoval se své vášni - stal se pilotem letadla.

Další skvělý francouzský komik, Pierre Richard, má také dva syny, Oliviera a Christopha. A stejně jako ve Funésově případě, pouze Olivier podědil umělecké geny, stal se saxofonistou a založil hudební skupinu Blues Trottoir. Hrál sice malé roličky v několika filmech, ale podstatnější je jeho působení v divadelním představení svého otce Poste restante, kde vyplňoval prostor mezi jednotlivými výstupy hrou na saxofon.

O něco větší hereckou rodinu než Alain Delon má Gérard Depardieu - herci jsou jeho manželka Élisabeth Depardieu, někdy také známá jako Elizabet Guignot, jeho syn Guillaume Depardieu a dcery Julie Depardieu a Roxanne Depardieu. Další syn Jean Depardieu zatím nejeví o herectví zájem. To Elisabeth Depardieu má za sebou dobrou dvacítku filmů, mezi jinými i ceněný snímek Jean od Floretty (1986), kde si zahrála i se svým manželem. Guillaume Depardieu už bohužel není mezi námi, ale i tak si stihl vybudovat kariéru úspěšného a charakterního herce (Všechna jitra světa - 1991, Bídníci - 2000, Únosce - 2002). Julie Depardieu je ze všech potomků nejpilnější, točí filmy, seriály a dokumenty, a její filmografie se dále rozrůstá. Nejmladší dcera Roxanne Depardieu má na svém kontě zatím pouze dva filmy, z toho jeden krátkometrážní.

Smutný osud zarmoutil nejen otce Depardieua, ale i otce Jean-Louise Trintignanta - jeho dcera herečka Marie Trintignant zemřela v pouhých 41 letech následkem úderu do hlavy po hádce se svým přítelem. Zanechala zde po sobě filmografii čítající 41 natočených snímků.

Ani populární herec Daniel Auteuil nelenil, a na natáčení filmu Kondomedie (Le Placard) přizval svou dceru Aurore Auteuil, která následně začala hrát nejen ve filmu, ale i na divadle a dokonce už napsala i divadelní hru.