Diskuzní fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Annie Girardot a francouzský prezident

V říjnu 2023 by Annie Girardotová oslavila 92. narozeniny. Herečka, která měla za sebou mnoho vášnivých a bolestivých vztahů, prožila v 80. letech minulého století mimo jiné milostný románek s budoucím francouzským prezidentem.

Annie Girardotová o sobě vždy tvrdila, že je svobodná žena, která s láskou přijímá i utrpení. V 60. letech se bláznivě zamilovala do italského herce Renato Salvatoriho, s nímž se seznámila při natáčení filmu Luchina Viscontiho Rocco a jeho bratři. A byl to právě on, kdo ji seznámil s láskou a vášní. Pár se vzal v lednu 1962 na radnici v 16. pařížském obvodu. Téhož roku přivítali na svět holčičku, která dostala jméno Giulia. Renato Salvatori však nebyl muž, který by se spokojil jen s jednou ženou. Svou ženu podváděl nejdříve diskrétně, pak otevřeně. Annie Girardotová se s tím smířila. Odloučeni mezi Římem a Paříží si manželé dopřávali řadu dalších partnerů.

V roce 1967 začalo hereččino srdce bít pro dva jiné muže. Nejdřív to byl Jacques Brel a pak Claude Lelouch. Ten byl režisérem filmu Vivre pour vivre, v němž hrála hlavní roli. Jejich románek ale zůstal utajen, protože režisér byl ženatý a jeho žena čekala dítě. Nakonec se její skutečnou láskou stal Bernard Fresson. "V jeho náručí jsem měla pocit, že s každým objetím objevuji pravou lásku," svěřila se. Byl to vášnivý román, bouřlivá idyla, v níž herečka hrála roli provokatérky a měla mnoho milenců.

Giulia Salvatoriová, dcera Renata Salvatoriho a Annie Girardotové, se ve své knize La Mémoire de ma mère, vydané v roce 2007, ohlíží za touto aférou. Jednoho večera roku 1978, když už se manželství jejích rodičů rozpadalo, přišel její otec do pařížského bytu na náměstí Place des Vosges a zabušil na dveře. Giulia viděla muže v šortkách a košili, jak spěšně opouští matčin pokoj. Byl to François Mitterrand, který jen o vlásek unikl vzteklému a opilému Fressonovi. Tento tajný a málo známý románek s mužem, který se o tři roky později stal hlavou státu, nakonec dopadl jako všechny ostatní krátkodobé známosti Annie Girardotové. François Mitterrand, ženatý s Danielle Mitterrandovou, byl v té době tajně zamilovaný do jisté Anne Pingeotové, s níž měl dceru Mazarine, narozenou v roce 1974. Ale to už je jiný příběh...